HTML

ellenfülkeforradalom

többnyire politika

Friss topikok

Linkblog

Archívum

kísérlet

2011.04.03. 09:54 ellenfülkeforradalmár

A Kísérlet című nagyszerű filmben önként jelentkezőket kértek fel, hogy egy börtönben játsszák el a börtönőr, valamint a fogoly szerepét. Meglepő módon az önkéntes börtönőrök egy idő után pontosan úgy kezdtek viselkedni, ahogy az igazi börtönőrök, a rabok pedig úgy, mintha igazi rabok volnának. A kísérlet a magyar politikában is hasonlóan sikeres.

Szekeres Imre szerint emelkedő benzinár esetében a kormány dolga rendkívül egyszerű: az emelkedő árak emelkedő bevételt is jelentenek egyben a költségvetésnek, hiszen az adóból nő az állam bevétele. A kormánynak tehát nincs más dolga, csak le kell mondania ezen bevételekről.

Az érvelés nagyon ismerős. Két évvel ezelőtt az akkor ellenzékben lévő Fidesz szóvivője pontosan ilyen logikával követelte a benzin árának csökkentését. És az akkori kormány erre hogyan reagált? Hát pontosan úgy, ahogy a mostani. Sehogy. Semmi sem változott, csak a szerepek cserélődtek fel.

Kérdés: ennyire hülyének néznek bennünket, vagy tényleg ennyire hülyék vagyunk?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenfulkeforradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr412795427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása